Estimada Llibertat, NÚRIA ROSSELL

Núria Rossell, l’artista plàstica celonina establerta a Sant Esteve de Palautordera, és l’autora d’Estimada Llibertat, una carta que interpel·la la llibertat des de diferents angles i òptiques.

L’obra gràfica i el text són els dos instruments que fa servir l’artista per plasmar el moment convuls en què es troba la societat dels nostres dies. Una conjunció artística on diverses expressions escrites s’avenen amb 41 obres plàstiques, que naveguen entre colors bruts, aiguades i jocs tipogràfics. Tot plegat, per entomar un clam coral per la llibertat.

El textos escollits pertanyen a 29 autors, tant clàssics com actuals, amb noms com Joan Maragall, Joana Raspall, Neus Català, Manuel de Pedrolo, Ovidi Montllor, Lluís Llach, Jordi Cuixart, Txell Bonet, Núria Cadenes, Maria Mercè Marçal, Anna Gual, Cesk Freixas o Judit Neddermann.
El llibre també fa un petit homenatge a la recentment desapareguda Neus Català, l’expresa 27.534 de Ravensbrück, com a dona lluitadora en defensa de les llibertats humanes i pel seu important llegat de memòria i saviesa.

S’han fet dues edicions:

  • una edició bibliòfil de 298 exemplars, tots ells numerats amb xifres romanes, signats a mà per l’artista, i acompanyats de l’obra gràfica “tossudament alçats” també numerada i signada a mà.
  • i una edició limitada de 998 exemplars numerats i també signats a mà per l’artista.

Ambdues edicions van presentades dins d’un extoig negre i acompanyades d’una làmina signada a planxa per l’artista que il·lustra un text de Salvador Espriu .

Estimada Llibertat, Portada i estoig
Làmina que acompanya l'obra
"Tossudament alçats", obra gràfica que inclou la versió bibliòfil
Miquel Alsina, Núria Rossell, Mireia Bofill (filla de Montserrat Abelló), Núria Dardinyà, Sílvia Oliver (filla de Pere Quart) i Carles Alsina

 

                                     _